Nieuwbouwontwikkeling in Oostvoorne

Op 31 augustus ondertekenden wethouder Bert van der Meij namens gemeente Westvoorne en Roberto Truijers namens Truijers Vastgoed een koopovereenkomst.

Daarmee koopt Truijers Vastgoed een perceel grond van de gemeente. Op dat perceel aan het Kerkplein in Oostvoorne zal Truijers Vastgoed zelf een nieuwe huisvesting ontwikkelen en realiseren.

“Wij zijn zeer verheugd met de aankoop van het gemeentelijk perceel, zodat we ons nu volledig kunnen richten op de volgende stap: het realiseren van onze nieuwbouw”, aldus Roberto Truijers. “Het eerste initiatief voor deze nieuwbouw dateert van juli 2016, daarna is het allemaal zeer voorspoedig verlopen met het ontwerpen van de nieuwbouw en het afstemmen met de gemeente”. Vanaf 2015 is Truijers Vastgoed gehuisvest aan het Kerkplein in Oostvoorne, direct naast de nieuwbouwlocatie. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met projectontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Bert van der Meij: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat de karakteristieke dorpskern van Oostvoorne zijn identiteit behoudt. Daarom moet de nieuwbouw passen in de omgeving. Het nieuwe pand moet ook duurzaam zijn en meerdere functies kunnen huisvesten”’. Het ontwerp van het nieuwe gebouw voldoet daar aan. Het gebouw is kleinschalig van opzet en bestaat uit één bouwlaag met een mansardekap. Op de begane grond bevindt zich een commerciële plint met daarboven één appartement. In goed overleg met welstand is er ook extra aandacht geweest voor de uitstraling van het nieuwe pand. Het pand met kenmerkende details past straks naadloos in de beeldbepalende omgeving van de kerk.

De bouwwerkzaamheden worden gestart zodra de aannemer is gecontracteerd. Naar verwachting zal de uitvoering eind 2017, begin 2018 worden gestart. Deze nieuwbouwontwikkeling vormt geen belemmering voor eventuele andere toekomstige ontwikkelingen in het gebied.