Ontvangst 1e handboek ‘Kwaliteitsverbetering Buitengebied Westvoorne’

Op 15 maart ontving Roberto Truijers (eigenaar Truijers Vastgoedontwikkeling) het eerste exemplaar van het handboek “Kwaliteitsverbetering Buitengebied Westvoorne” uit handen van Bert van der Meij (wethouder ruimtelijke ordening).

De uitreiking vond plaats in het buitengebied aan de Middelweg in Rockanje. Hier start Truijers Vastgoedontwikkeling binnenkort met de verkoop van 7 vrije kavels. “De nieuwe eigenaren kunnen met behulp van dit handboek hun nieuwe woning, erf en tuin zo ontwerpen dat het past binnen het karakteristieke landschap van Westvoorne” aldus Bert van der Meij.

Wethouder Van der Meij: “Westvoorne is een prachtige gemeente met een grote afwisseling van landschappen. Zo zijn er duinen, zanderijen en zeekleipolders. Elk soort landschap kent zijn eigen sfeer en identiteit. Met elkaar geven we dit landschap vorm. We halen er iets in weg, voegen iets toe, we veranderen of verbouwen. Om er voor te zorgen dat het buitengebied in Westvoorne zijn unieke kwaliteiten en karakteristieken behoudt en waar mogelijk verbetert, is dit praktische handboek opgesteld”.

Het handboek laat met veel beeld de kwaliteiten en karakteristieken van de polders in Westvoorne zien. Per soort landschap staan de ambities om de kwaliteit te verbeteren omschreven. Met voorbeeldfoto’s en schetsen worden aanbevelingen gegeven. Het handboek is opgebouwd uit 5 eenvoudig te volgen stappen. Zo kan iemand die in het buitengebied met zijn huis, schuur, erf of tuin aan de slag wil snel bouwstenen verzamelen. Met deze bouwstenen kan een passend ontwerp worden opgesteld dat zorgt voor de gewenste kwaliteitsverbetering.

Roberto Truijers: “Het handboek is echt een inspiratiebron vol met ideeën, voorbeelden en aanbevelingen. Ik hoop dat iedereen die in het buitengebied aan de slag gaat het handboek gaat gebruiken. Ook de nieuwe eigenaren van de kavels hier aan de Middelweg. Zo bouwen we met elkaar aan een toekomstig landschap waarin de historische gegroeide kwaliteiten van Westvoorne herkenbaar zijn en blijven”.

Het handboek ‘Kwaliteitsverbetering Buitengebied Westvoorne’ is digitaal als clickable pdf beschikbaar. Ook is er een zeer gebruiksvriendelijke verkorte digitale versie. Kijk voor de linken naar alle documenten op www.westvoorne.nl/handboekbuitengebied